Clubkampioenschappen 2020

Op zaterdag 12 september werden de 3e clubkampioenschappen van Atletiek Abcoude gehouden, op de atletiekbaan in Amsterdam Zuidoost. De eerste wedstrijd na de finale van de cross competitie begin maart en de eerste en helaas enige wedstrijd van het hele seizoen op de atletiekbaan. 

Maar liefst 34 enthousiaste kinderen deden mee. Verspringen, 40m sprint, vortex werpen en een lange afstand (400, 600 of 1000m) stonden op het programma. Voor sommigen een eerste kennismaking met een atletiekwedstrijd op een atletiekbaan met verspringbak (best moeilijk, maar iedereen belande netjes in het zand!), voor anderen al wat bekender; en zij waren er dan ook op gebrand een persoonlijk record te vestigen. Die persoonlijke records zijn dan ook in grote aantallen gesneuveld. We hebben prachtige prestaties gezien bij verspringen, werpen, sprint en op de lange afstand. Alle kinderen gingen naar huis met een medaille. Diploma’s met de prestaties worden uitgereikt bij de volgende training. 

Per trainingsgroep (3 trainingsgroepen in totaal) werden 2 clubkampioenen gekroond; een bij de meisjes en een bij de jongens. Het spannendst was de strijd bij de ‘oudste’ meisjes (meisjes ABC-pupillen): de puntenaantallen lagen zo dicht bij elkaar dat er tot achter de komma gekeken moest worden wie gewonnen had; uiteindelijk bleek Sarah Wessel de sterkste. Samuel Hulleman won de medaille voor de beste prestatie (hoogste puntenaantal op een onderdeel) van de dag; hij liep (dankzij Jochem en Czarek met wie een felle strijd werd uitgevochten) de 1000m in 3.43min.

Clubkampioenen 2020:
Mini-mini pupillen: Hugo Hulleman en Fenna Blaauw
Mini-pupillen: Sil Peters en Eva Mersmann
ABC-pupillen: Samuel Hulleman en Sarah Wessel

Clubkampioenschappen rennen