De trainers van Atletiek Abcoude hebben allemaal veel ervaring in het begeleiden van jonge sporters. Ze weten de techniek dan ook enthousiast over te brengen. En ze hebben een goede klik met kinderen. Wie weet ken je ze al. Want Michiel, Nina, Jessica, Sandra en Marco zijn bekende gezichten in Abcoude en omstreken.

Meer over de trainers

Michiel Hulleman is arts, bewegingswetenschapper en fanatiek hardloper. Hij won bijvoorbeeld in 2017 de eerste Ronde Venen Marathon. En in 2012 werd hij 5e op het NK marathon. Michiel heeft daarnaast vele jaren ervaring als hardlooptrainer bij Running Holland.

Atletiek 1 van de trainers coacht kindJessica Kroezen is al bijna 20 jaar enthousiast hardloper. Ze heeft aan verschillende wedstrijden mee gedaan inclusief de marathon van Amsterdam in 2011. Tijdens haar jeugd heeft ze jarenlang op hoog niveau voetbal gespeeld. Jessica heeft ook uitgebreide ervaring met kracht en conditie training (o.a. HIIT en CrossFit) en yoga. Verder heeft ze gewerkt als universitair docent en werkt ze op dit moment als freelancer.

Nina Mathijssen doet al vanaf jonge leeftijd aan atletiek. Ze is bovendien meervoudig medaillewinnares op het NK atletiek. Ze is onder andere Nederlands Kampioen 3000m indoor geweest in 2009. Ook zij is bewegingswetenschapper. En ze heeft ervaring met het geven van atletiektraining aan kinderen.

Sandra Scheerder heeft op jonge leeftijd aan atletiek gedaan. Daarna heeft ze geroeid, gewielrend en is ze blijven hardlopen. Ze heeft meerdere 10km lopen gedaan en de Dam tot Dam loop. Ze is fysiotherapeut en oedeemtherapeut. Sandra vindt het heel leuk om naast volwassenen ook kinderen training te geven.

Marco de Witt heeft in het basisonderwijs gewerkt als leerkracht en directeur. Het geven van bewegingsonderwijs aan kinderen vond hij het leukste. Sporten zit in zijn bloed. Hij heeft van jongs af aan gevoetbald en getennist. Na het voetballen is hij gaan hardlopen. In 2015 heeft hij meegedaan aan de halve marathon op Terschelling.

Lijkt het je wat? Meld je gauw aan onder Lidmaatschap!

Commissies en bestuur

Bestuur: Michiel Hulleman, Nina Mathijssen, Jessica Kroezen en Jochem Kroezen
Wedstrijdsecretariaat: Michiel Hulleman
Ledenadministratie: Jochem Kroezen
Communicatiecommissie: Marieke Schilling
Sponsorcommissie: vacature
Trainers: Michiel Hulleman, Jessica Kroezen, Nina Mathijssen, Sandra Scheerder en Marco de Witt

Ook actief worden bij Atletiek Abcoude? We kunnen altijd hulp gebruiken! Spreek ons aan bij de training of stuur een mailtje.