6 augustus – Luister het interview met Michiel over de Mini-marathon en Atletiek Abcoude op rtv Ronde Venen terug. Hij wordt geïnterviewd vanaf 47:10min. https://rtvrondevenen.nl/radio/gemist/139442579/nieuwsronde-radio/146687307/nieuwsronde-radio

11 juli – De afgelopen maanden zijn er diverse wedstrijden geweest, waar Atletiek Abcoude atleten aan meegedaan hebben. Er zijn ontzettend veel persoonlijke records gesneuveld, iedereen heeft met veel enthousiasme en inzet meegedaan. 

  • De Pinkstermeerkamp bij Amstelveen was een loopmeerkamp voor pupillen. Iedereen liep een 60m sprint en een 600m. Tussendoor kon er gekeken worden naar alle landelijke (volwassen) meerkamptoppers die een volledige meerkamp deden.
  • De derde competitiewedstrijd viel helaas letterlijk in het water en werd afgelast. Deze werd op 29 juni ingehaald. En we waren er met een klein groepje bij. In de hitte deden Stellan, Moos en Hugo het heel erg goed. Ondanks de hitte werd er als afsluitend onderdeel een 400m gelopen. De mannen lieten zich niet kennen en met nat gemaakt haren sprintten zij de volledige ronde alledrie naar een mooie tijd. 
  • Als laatste deed een groepje atleten mee aan een wedstrijd van het Amsterdamse Baancircuit bij AV Feniks. Een erg leuke wedstrijd, waar onderdelen op het programma stonden die we nog nooit bij een wedstrijd gedaan hadden zoals medicinbal stoten, vortex werpen en horden lopen. Hier zullen we zeker volgend jaar terugkomen!

25 juni – Vanaf september 2019 kun je atletiek- en hardlooptrainingen volgen als je tussen de 9 en 12 jaar bent. Meld je snel aan voor een proefles!

18 mei – wedstrijd in Uithoorn met nieuwe kleding
10 kinderen van Atletiek Abcoude hebben meegedaan aan de tweede competitiewedstrijd voor pupillen bij AKU in Uithoorn. Op het programma stond verspringen, balwerpen, 40m sprint en een 600m of 1000m. En we deden mee aan de 4x40m estafette. 
Op deze zonnige dag werden maar liefst 25 persoonlijke records gerealiseerd, iedereen verbeterde zich op minstens 1 onderdeel. Op de 4x40m estafette, met een gemengd team tussen de jongensteams, werd een mooie tweede plaats behaald bij de mini-pupillen.
Deze dag had iedereen voor het eerst de nieuwe clubkleding aan. Dankzij de sponsoring van Plus Koot Abcoude is Atletiek Abcoude nu goed herkenbaar in de nieuwe wedstrijdshirts.


13 april – Eerste competitiewedstrijd in Amstelveen
Onze eerste deelname aan de regionale competitie voor pupillen is een feit! We waren te gast in Amstelveen bij av Startbaan, waar we met 11 atleten aan de start stonden: Fenna, Fedde, Moos, Hugo, Lianne, Samuel, Dante, Lotte-Sophie, Anne Leah, Jochem en Czarek. Iedereen deed dezelfde onderdelen: verspringen, 40m sprint, balwerpen en een lange afstand.
Het spits werd afgebeten door Samuel, Dante, Jochem en Czarek op de estafette. Met goede wissels liepen heel sterk mee tussen alle grote jongens.
De hele dag hebben we blije gezichten gezien met een groot aantal mooie prestaties. Voor veel kinderen was het (soms na de clubkampioenschappen) de eerste echte baanwedstrijd, dus zijn alle sprongen, worpen, sprints en lange afstand gelijk ‘persoonlijke records’! Een leuke uitdaging om bij de volgende baanwedstrijd je eigen prestatie te verbeteren! Kijk bij atletiek.nu voor de uitslagen.

De volgende wedstrijd is op 18 mei, bij AKU Uithoorn.


5 april – Clubkleding
We hebben hard gewerkt aan een kledinglijn voor Atletiek Abcoude. We zijn dan ook heel trots op het eindresultaat! We hebben nu kleding met het logo van Atletiek Abcoude. Naast wedstrijdkleding zijn er ook trainingsbroeken en jasjes. Kijk voor het assortiment op de website van Intersport Theo Tol.

Plus Koot Abcoude gaat Atletiek Abcoude sponsoren! Daar zijn wij uiteraard heel blij mee. We gaan de sponsoring gebruiken voor de clubkleding, Plus Koot Abcoude zal dan ook met naam achterop de wedstrijdshirts komen.

Ben je al lid? Dan kun je nu een wedstrijdshirt met extra korting bestellen, dankzij de sponsoring van Plus Koot Abcoude. Het kost dan 12,50 euro. Interesse? Mail ons je naam en je maat door via info@atletiekabcoude.nl. Dan regelen wij het.


Foto van de beker 3e plaats cross finale16 maart – Goede prestaties bij winderige crossfinale in Warmenhuizen
Afgelopen zaterdag mochten Jochem, Czarek, Lianne, Samuel, Jits en Hugo meedoen aan de crossfinale in Warmenhuizen. Veel modder en vooral veel wind zorgden voor een zware wedstrijd. Maar onze atleten lieten zich daar niet door afleiden en liepen allemaal een goede wedstrijd. Samuel won de wedstrijd bij de mini-pupillen en als team liepen Jits, Hugo en Samuel naar een hele mooie derde plaats! Lianne startte deze keer snel en liep daarna in een heel mooi tempo de wedstrijd uit. Jochem en Czarek eindigden in het grote en sterke deelnemersveld van de jongens pupillen B in de middenmoot, een hele goede prestatie.

Deze winter hebben we Atletiek Abcoude op de kaart gezet, we hopen op een vervolg bij de competitie in de zomer. De eerste wedstrijd is op 13 april. Wie doet er mee? Meld je aan via de mail of bij 1 van de trainers.


26 januari – 3e crosswedstrijd in Bussum
Vandaag vond de 3e crosswedstrijd van het seizoen plaats, in Bussum bij av Tempo. Vanwege de griep die in Abcoude heerste verscheen onze ploeg gehavend aan de start. Hugo, Jits en Anne-Leah bleven helaas thuis. Samuel, Lianne, Dante, Lotte-Sophie, Jochem en Czarek deden het allemaal goed op de her en der toch wat glibberige bosbaden, waar een dag eerder nog een flink pak sneeuw lag. Van begin af aan liep Samuel al voorin mee. Het was een rustige start met doorversnellen voor Lianne, een mooi steady tempo voor Dante en Lotte-Sophie, een tussensprint voor Czarek en vlot naar voren lopen van Jochem. Mooi te zien dat alle kinderen hun eigen stijl hebben en tactiek toepassen.
Na 3 wedstrijden zijn ook de standen opgemaakt voor de finale. Binnenkort horen we wie er mee mogen doen op 16 maart in Warmenhuizen.


1 januari 2019 – Atletiek Abcoude bij de Sylvestercross
Op 31 december wordt traditioneel het atletiek-jaar afgesloten met de Sylvestercross in Soest. We deden met 6 leden mee aan deze zware cross. De kinderen liepen door het losse zand van de Lange Duinen in Soest. Daarnaast hadden we nog 2 gastlopers, de broer en zus van Moos wilden ook wel eens weten hoe het is om een crosswedstrijd te doen.
Iedereen liep 1200m en dat is voor de mini- en C-pupillen een stuk langer dan bij de crosscompetitie. Samuel won de wedstrijd bij de minipupillen, Hanna bij de C-pupillen. Dante, Lianne, Hugo, Luka en Moos finishten dicht bij elkaar en kregen ook allemaal een beker. Als afsluiter racete Loetje ook nog bij de A-pupillen door het zand. De oliebollen later die dag waren voor iedereen zeer verdiend!


15 december 2018Foto de winnaar bij de minipupillen
Onze club staat nu goed op de kaart, want ook bij de 2e regiocross waren onze atleten aanwezig. Dit keer in Santpoort-Noord. Bij alle afstanden waaraan we meededen, hoorde je een luid “Hup Abcoude”! In de bittere kou sprongen de lopers over banken in het parcours en renden ze door de verspringbak.

Bij de minipupillen liep Samuel naar de 1e plek. Lianne en Jits werden knap 4e in deze categorie! Debutanten Miya, Moos en Anne Leah weerden zich kranig en lieten zien dat ze de afstand die ze moesten lopen goed onder de knie te hebben. Dante startte als enige van Atletiek Abcoude bij de categorie jongens C pupillen. Hij sprong soepel over alle hindernissen en liep zijn (ruime) 1000m in een mooie tijd. Als laatsten waren Czarek en Jochem aan de beurt. Zij liepen 1200m en konden goed meekomen in het hele grote startveld van de jongens pupillen B.

De jongens hadden weer een volledig team en werden eerste in de teamklassering. Een heel mooi resultaat! De volgende wedstrijd van de crosscompetitie is op 26 januari in Bussum waar we weer met een grote delegatie van de partij hopen te zijn!


10 november 2018
Eindelijk stond de eerste wedstrijd van het regionale crosscircuit op het programma. Dit was ook de eerste crosswedstrijd waar we met Atletiek Abcoude aan mee gedaan hebben. Er deden 7 kinderen van onze club mee aan deze eerste wedstrijd in Uithoorn. En iedereen heeft een superprestatie geleverd! Met veel enthousiasme moedigde iedereen elkaar aan en hebben we Atletiek Abcoude op de kaart gezet. We staan er namelijk ook mee in de krant! Bij de jongens minipupillen hadden we een heel team aan de start. Zij werden zelfs 3e van de teams!

Clubkampioenen 2018


13 oktober 2018
De clubkampioenschappen zijn alweer achter de rug. Wat een succes! En wat een mooie dag! Op het programma stond een meerkamp. Dit betekent: verspringen, 40m sprint, balwerpen en een lange afstand (600m voor de oudsten, 400m voor de jongsten). Tussendoor kregen de kids een lekkere krentenbol van Both, want ze hebben hard gewerkt.

Iedereen is kampioen met een medaille en een diploma. De winnaars van de jongste jeugd, de oudste jeugd meisjes en de oudste jeugd jongens kregen ook nog een mooie beker mee.

Overhandiging bijdrage Coöperatief Fonds Rabobank


5 oktober 2018

Vandaag was een heel bijzondere dag. We kregen een bijdrage uit het Coöperatief Fonds van de Rabobank uitgereikt. David Zuilhof, financieel adviseur van de Rabobank Amstel en Vecht, en een afgevaardigde van de ledenraad Rabobank Abcoude waren voor de overhandiging naar onze training gekomen. Ze namen het bedrag mee én een kleine verrassing voor de kinderen.Kinderen zijn blij met de nieuwe hoogspringmat

We zijn allemaal erg blij met deze bijdrage, want hiermee kunnen we nieuwe materialen aanschaffen zoals hoogspringmatten, ballen, horden en startblokken. De kinderen hebben de hoogspringmatten al kunnen gebruiken. En wat vonden zij ervan???


4 september 2018
Kom ook naar de clubkampioenschappen. Deze zijn op zaterdagmiddag 13 oktober. Lees er alles over en meld je snel aan!

Vorig seizoen


16 juni 2018 Start 600 meter voor jongens
De kinderen van Atletiek Abcoude zijn zaterdag afgereisd naar Alkmaar voor de meerkamp bij AV Hylas. De meerkamp bestaat uit 4 onderdelen: verspringen, balwerpen, 40m en 600m. Daar deden ze dan ook allemaal aan mee. Ze hebben het super goed gedaan en vonden het heel erg leuk! En dat ondanks een valpartij. Hun doorzettingsvermogen werd dan ook beloond. Aan het eind van de dag gingen ze namelijk met een diploma weer naar huis.

verspringen meiden zweven door de lucht


26 mei 2018
Lees hier het verslag van de training op de atletiekbaan van AV Feniks. Het was warm, maar dat vonden de kinderen niet erg. Ze hebben geweldig meegedaan. Yke weet het zeker, hij vindt sprinten te gek. Samuel wil liever verspringen. De meiden vinden meerdere dingen leuk om te doen.


De eerste echte training18 mei 2018
De kop is eraf, want de eerste training is geweest. Het was een groot succes. Dankzij de mooie materialen van onze sponsoren hebben we gewerkt met banden, tennisballen, estafettestokjes en hordes. En natuurlijk met de dikke mat en de trainingshoedjes. We wisselen spelletjes en serieuze oefeningen steeds af. Saar vond de vos en de haas het leukste.


Eerdere berichten staan in nieuwsarchief 2017 / 2018.