Mini Marathon groot succes

Onder prachtige weersomstandigheden werd zondag 17 november de eerste Mini Marathon tijdens de Ronde Venen Marathon gelopen. In totaal hadden 72 kinderen zich ingeschreven, verdeeld over 4 leeftijdscategorieën. Heel wat kinderen hadden van tevoren deelgenomen aan 1 van de clinics.

Net na de start van de marathon beten de oudste kinderen (leeftijd 10-12jr) het spits af voor hun 1200m, verdeeld over 2 rondes. Ook de 8- en 9-jarigen liepen 1200m en de jongere kinderen werden weggeschoten voor 1 ronde, 600m.

Bij de finish kregen alle kinderen een finisher medaille met de dorpskerk van Abcoude. Dankzij de verschillende categorieën mochten daarna maar liefst 24 kinderen op het podium verschijnen. Daar ontvingen zij van Marian Albers van Electroworld Bunschoten de bekers. Dankzij Bunschoten Electroworld konden alle deelnemers gratis meedoen aan deze wedstrijd.