1e regiocross in Uithoorn

Maar liefst 18 Atletiek Abcoude atleten hadden zich opgegeven om mee te doen aan de eerste cross van het winterseizoen. Daarmee was het eerste record gevestigd voordat de wedstrijd gelopen was! Voor 11 van de 18 deelnemers was het ook nog eens de eerste deelname aan de cross-competitie, en bovendien voor veel van onze jongste deelnemers tegen (veel) oudere tegenstanders.

Op 30 november stonden onze atleten aan de start in Uithoorn. Tessa mocht als eerste aan de slag bij de meisjes D1-junioren. Maar liefst 1500m moest zij overbruggen. Dat deed ze heel erg goed en ze was tevreden met haar eerste cross-ervaring. Daarna was het de beurt aan de allerjongsten. Tobias, Joel, Fedde, Moos en Hugo vormden een mooi team en liepen samen naar een mooie 4e plaats bij de teams. De mini-pupillen meisjes hadden ook 3 deelnemers. Bo, Ymke en Kayah waren het jongste team wat meedeed aan de hele cross en we zijn dan ook heel trots op deze stoere meiden. De jongens C-pupillen hadden ook een heel team aan de startlijn. Samuel won de cross en samen met Justin, Karel, Stellan werd een mooie 3e plaats in het sterke startveld behaald. Sarah en Lianne vertegenwoordigden Atletiek Abcoude bij de meiden C-pupillen. Onderweg werd er nog wat gekletst, maar ze deden erg goed hun best en behaalden allebei een mooie positie. De traditie-getrouw laatste start van de dag was voor Jochem en Czarek. Deze snelle starters lieten zien dat ze veel vooruit zijn gegaan ten opzichte van vorig jaar; beiden behaalden een mooie uitslag in de eerste helft van het deelnemersveld.
Een geslaagde eerste cross!