Crossen!

De afgelopen weken hebben veel Atletiek Abcoude atleten meegedaan aan verschillende crossen.  

Op oudjaarsdag in Soest mochten Luka, Tobias, Justin, Stellan, Karel, Fedde, Dante, Samuel en Hugo starten voor 1200m door het losse zand van de Sylvestercross. Deze afstand is wat langer dan iedereen gewend is en eindigt heuvelop (door los zand!), wat deze cross extra zwaar maakt. Maar door alle atleten is gestreden tot de finish. Stellan, Karel en Justin maakten er een mooie onderlinge strijd van, Fedde verbaasde iedereen en kwam in een mooie tijd over de streep (en had de hulp van zijn moeder helemaal niet nodig!), Tobias volbracht de 1200m met hulp van zijn vader en Dante moest als enige zonder Atletiek Abcoude clubgenootjes starten maar hield zich ook goed staande. Hugo, Luka en Samuel werden respectievelijk 3e, 2een 1een mochten daarom het podium beklimmen. Een mooie afsluiting van 2019!

Op zaterdag 11 januari stond de 2eregiocross in Bussum op het programma. Op het mooie bos-parcours van de Fransche Kamp beet Tessa het spits af. Ondanks een ongelukje onderweg volbracht ze de 1500m. Daarna was het de beurt aan Tobias en Hugo, zij liepen 625m. Waar Tobias in Soest nog hulp kreeg van zijn vader, was dit deze keer niet nodig en liep hij naar een mooie klassering. Hugo liep een goede wedstrijd en eindigde op een mooie 5eplaats. Kayah mocht daarna naar de startlijn voor haar 625m. Tussen de 2 jaar oudere meiden liet ze zien dat ze heel goed kan crossen, en dat alles met een glimlach! De C-pupillen jongens werden vertegenwoordigd door Stellan, Justin en Samuel. Dit top-team behaalde een 4e plaats. Samuel won de wedstrijd, Justin en Stellan finishten weer dicht bij elkaar op respectievelijk de 18een 21eplek. De dames C-pupillen Lianne en Sarah liepen allebei erg goed. Goede klasseringen in de eerste helft van het deelnemersveld laten zien dat de meiden vooruit gaan! Jochem en Czarek mochten daarna 1250m lopen. Bij de start was Jochem direct heel goed weg, Czarek werd helaas weggeduwd en moest aan een inhaalrace beginnen. Dat inhalen deed hij heel erg goed, meer dan 40 atleten heeft hij ingehaald! Jochem liet zien dat hij een snelle start goed kan volhouden en werd zelfs 6ein het grote startveld. Op 8 februari zal in Monnickendam de derde en laatste regionale cross worden gelopen. Hopelijk staan we daar met een grote ploeg aan de start!