3e regiocross in Monnickendam

Onder druilerige weersomstandigheden hebben de atleten van Atletiek Abcoude de derde regiocross gelopen bij av Monnickendam. Rondom de grasbaan was een bochtig en toch snel parcours uitgezet, waar de atleten op verschillende plekken te zien waren. Atletiek Abcoude was met een ploeg van 14 atleten van de partij. Tessa liep bij de junioren meiden D1, en had een snelle start en een goede eindsprint. De jongens minipupillen stonden met 4 jongens aan de start. Ook zij lieten verschillende mooie eindsprints zien en hun inspanningen werden beloond: Hugo, Moos, Joel en Tobias eindigden als ploeg op een sterke derde plaats. Kayah hield de eer van Atletiek Abcoude hoog bij de meiden minipupillen. Vrolijk als altijd stond ze haar mannetje tussen de veelal 2 jaar oudere meiden. 

Loper tijdens de Regiocross Monnickendam

De jongens C-pupillen stonden ook met een sterk team aan de start: Samuel, Tobias, Stellan en Karel eindigden op een hele goede tweede plaats. Een topprestatie want het deelnemersveld bestond uit een aantal hele sterke ploegen! Lianne liep net als de jongens C-pupillen een 1000m en eindigde op een keurige 16eplaats. Ook zij eindigde met een flinke eindsprint, wat zorgde voor inspiratie bij Dante. Ook hij liet zien over een mooi eindschot te beschikken bij de jongens B-pupillen. Jochem en Czarek liepen halverwege samen op kop bij de wedstrijd van de A1-pupillen. Zij liepen een prachtige race en eindigde beiden in de top 10. 

Alle uitslagen zijn de vinden op tigch.nl. Dit was de laatste reguliere cross van dit seizoen. De punten worden nu opgeteld en er wordt gekeken wie er naar de finale mag op zaterdag 7 maart in Castricum.