Pechvogels en podiumplaats bij crossfinale

Op zaterdag 7 maart stonden 10 Atletiek Abcoude atleten aan de start van de crossfinale in Castricum. Het weer was goed en iedereen had er zin in. Alle ingrediënten voor een mooie dag waren daar! 

Het spits werd afgebeten door Hugo, Tobias en Joel. Hugo liet zien dat hij goed mee kon met de grote jongens en eindigde op een 15e plaats. Joel moest met een sprong en bijna-val van start. Na de start sloot hij gelukkig weer aan bij Tobias en zij voerden daarna een mooie onderlinge strijd uit. 

De jongens pupillen-C stonden met 4 man sterk aan de start. Het smalle startvak zorgde voor ook hier voor veel duwen en trekken bij de start (of eigenlijk al voorafgaand aan de start). Samuel vocht een spannende strijd uit en trok net aan het kortste eind bij de finish; hij ging naar huis met een grote beker en een prachtige 2e plaats. Justin, Stellan en Karel liepen vanaf de start dicht bij elkaar en finishten binnen 6 seconden van elkaar op de 51e, 55e en 57e plaats.

Lianne mocht de Atletiek Abcoude kleuren verdedigen bij de meisjes pupillen-C. Helaas werd ook zij net na de start ten val gebracht door een tegenstandster. Maar ze liet het er niet bij zitten en begon een opmars naar voren en eindigde door de val misschien niet zoals ze gehoopt had, maar liet wel zien over doorzettingsvermogen te beschikken!

Jochem en Czarek stonden ruim voor de start al klaar in het startvak, maar dat bleek nog iets te laat aangezien ze plaats konden nemen op de tweede startrij. Ook hier zorgde het smalle startvak en het grote deelnemersveld voor problemen met valpartijen. Czarek kwam gehavend aan de finish doordat iemand met een spike op zijn schoen had gestaan; schoen kapot en op zijn voet een flinke wond. Toch liet ook hij zich niet door deze tegenslag uit het veld slaan; op 1 seconde van zijn broer kwam hij binnen, Jochem op de 20e en Czarek op de 22e plaats (van de 85 jongens pupillen A1!).

Een dag dus met pechvogels, maar ook goede resultaten!

We sluiten met deze wedstrijd het winterseizoen af en hebben al veel zin in de baanwedstrijden die in april weer beginnen.