Uitslag regiocross in Gaasperplas

Op zondag 21 januari was de tweede wedstrijd van de regionale crosscompetitie, dit keer bij de Gaasperplas, georganiseerd door AV Feniks. Dit was een dag met veel ‘eerste keren’. Ten eerste de eerste keer dat we zo ontzettend veel regen en modder hebben gehad. Ook voor heel wat atleten de eerste keer dat ze een schoen verloren in de modder tijdens de wedstrijd. Hopelijk is iedereen weer met twee schoenen naar huis gegaan!

Maar ook de eerste keer dat we met zoveel atleten meededen aan een regionale crosswedstrijd. Maar liefst 34 atleten van Atletiek Abcoude stonden aan de start, prachtig om te zien. De eerste keer een team bij de junioren (junioren D1, Ewout, Joep en Anthonie), met ook voor het eerst winst bij de junioren door Ewout. Voor het eerst een Atletiek Abcoude ‘1-2-3’ bij de meisjes mini pupillen met Silvie, Anna en Sylvie. En natuurlijk voor het eerst deelname van Cecile, Sanja, Dominiek, Berend, Felix, Guus, Josje, Joep en Anthonie. En tenslotte voor het eerst dat er in maar liefst 6 leeftijdscategorieën podiumplekken zijn behaald. 

Maar we hopen vooral dat het voor niemand zowel de eerste keer als de laatste keer geweest is, want er zijn ook wedstrijden onder een mooi (winter-) zonnetje☺

Op 4 februari vindt de laatste regiocross plaats in Bussum, we hopen dan weer op zo’n mooie groep Atletiek Abcoude atleten. Na de derde wedstrijd wordt het eindklassement gemaakt voor de plaatsing voor de crossfinale op 11 maart 2023 in Wieringerwerf. Voor plaatsing als individu of via een ploeg moet je aan minstens 2 wedstrijden hebben meegedaan, bij maar 1 deelname kun je je helaas niet plaatsen, ook niet via een ploeg. 

Alle uitslagen en standen zijn hier terug te vinden: http://www.tigch.nl/cross/20222023/index.htm