Crossfinale 2023

Na een lange (cross)winter stond de traditionele afsluiting op het programma: de crossfinale.

Op zaterdag 11 maart mochten we met voor Atletiek Abcoude een recordaantal van 18 deelnemers naar Wieringerwerf voor de crossfinale van Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. Nadat er op vrijdag behoorlijk wat sneeuw was gevallen beloofde het een pittige editie te worden. De meeste sneeuw was bij de start al weggesmolten, en onder de sneeuw kwam een mooie laag modder tevoorschijn, maar na de cross bij de Gaasperplas dit jaar schrokken de kids (en ouders) daar niet voor terug.

Het hele seizoen waren onze mini-pupillen al goed op dreef, en bij de jongens werd dit weer bevestigd met een 4e en 10e plek voor Tobias en Morris. Bij de meisjes mini pupillen was er een bijna volledig donkerblauw podium (podium voor eerste 5 tijdens crossfinale) met een 1e, 4e en 5e plek voor Anna, Silvie en Sylvie. Met ook nog een 20e plek voor Cecile mochten de meiden nog een keer naar het podium voor de eerste prijs in het ploegenklassement, top gedaan.  

Maurits is het hele seizoen al een klasse apart bij de jongens pupillen C, en won ook nu met een straatlengte voorsprong. Marco liep goed mee in de middenmoot naar 29e plek. Bij de meisjes pupillen C mocht ook Steffi het podium op voor een 5e plek en Hugo even later bij de jongens pupillen B voor een 2e plek. Bij de meisjes pupillen B was het vooraf nog even spannend of Fenna mee mocht naar de finale, maar dan in de finale in het midden van het veld met een 35e plek finishen is gewoon heel goed. In de grootste startvelden van de dag, die bij de A1 en A2 pupillen, hielden alle Atletiek Abcoude kids zich ook letterlijk en figuurlijk staande. Niet vallen, niet weggedrukt worden en sterk finishen: een prachtige 9e plek voor Felix bij de A1, en een 1e, 17e, 56e en 66e plek bij de A2 voor Samuel, Seb, Daan en Stellan. Julie en Lianne zijn op en naast het atletiekveld vaak samen te vinden, en gaven elkaar nu ook weinig toe; een 26e en 28e plek met maar 1 seconde verschil. Een mooie afsluiting van de dag!