Allereerste Clubcross Atletiek Abcoude

Zondag 14 maart vond onze allereerste clubcross plaats. We waren te gast bij FC Abcoude. Daar mochten we gebruik maken van het grasveld. En waar normaal gesproken strak gemaaid gras voor voetbal optimaal is, probeerden wij juist de wat minder strak gemaaide delen van het veld te gebruiken. Gecombineerd met hordes en wat scherpe bochten werd het toch nog een echt cross-parcours.

De mini-mini pupillen beten het spits af. Zij liepen 1 ronde van 370 meter. Voor veel kinderen was dit een allereerste kennismaking met een wedstrijd. Ze deden het allemaal super en volbrachten allemaal de wedstrijd met een grote glimlach. Steffi en Maurits kwamen als eerste over de finish en kregen de gouden medaille voor deze categorie.

Daarna was het tijd voor de mini en C-pupillen. Zij liepen een flinke afstand, 1110 meter. Dit betekende 3 hele rondes! Ook zij lieten zien dat ze goed getraind hebben de afgelopen maanden en dat ze allemaal in staat zijn om deze afstand te overbruggen. Eva en Hugo waren de winnaars in deze categorie.

Als laatste en tegelijk de grootste groep waren de A1, A2 en B pupillen aan de beurt. Maar liefst 4 hele rondes liepen zij, 1480 meter. Iedereen heeft dit hardlopend gedaan! Daarnaast werd er een mooie strijd geleverd, vooral bij de meisjes was het tot de laatste ronde spannend. Uiteindelijk kwamen Sara en Samuel als winnaars over de streep. Alle kinderen gingen moe maar voldaan met een medaille naar huis.

De uitslagen vind je terug onder Uitslagen Clubcross.